Islington-stoevler-top

Foredrag

Smeden fra Kragebjerg

Om at være i nuet, hele livet

Om at være i nuet, hele livet
Sug til dig af Carstens Islingtons visdom i et inspirerende og underholdende foredrag om at være i nuet, hele livet. Nuet er mere end blot en pause fra rotteræset. Det er heller ikke bare et tilflugtssted, vi kan hoppe ind og ud af i en planlagt meditation. Nuet er selve livet.

Med sin åbne indstilling til tilværelsen og sin fandenivoldske natur har Carsten Islington altid formået at gribe nuet og flyde med de muligheder, der er opstået. Det har bragt ham ud på vilde eventyr i verdens afkroge og frem til i dag, hvor han har taget hul på et nyt livskapitel som smed i landsbyen Kragebjerg på Midtsjælland. Et roligt livskapitel, hvor han også er ægtemand til Line og vis legeonkel for steddatteren Clara.

En harmonisk barndom gav Carsten modet og selvværdet til at leve helt og fuldt. Moderen elskede den buttede, rødhårede dreng betingelsesløst. Faderen opfordrede Carsten til at følge sin natur”Skal du tisse, så tisser du, er du sulten, så spiser du, og er du træt, så sover du,” lød faderens mantra, og han mente, hvad han sagde.Hvis den lille Carsten skulle tisse, når familien kørte i bil, så bremsede faderen op på stedet og bildte sønnen ind, at der stod i færdselsloven, at man godt måtte tisse op af højre forhjul. Også selv om det var midt på Vesterbrogade.

En tro på stjernerne og deres velvilje
Faderen mente ikke, at Carsten skulle spilde sin tid på uddannelse. ”Du har store hænder, du skal nok klare dig!” Det var de ord en meget ung Carsten fik med på vejen, da han tog alene ud i livet med sine få ting på en lejet ladcykel. Med sig havde han kun diplomet, han havde fået efter ”Den lille svømmeprøve” i 1964 og den ballast, som forældrenes ubetingede kærlighed havde givet ham.

Carsten Islington har derfor taget sin uddannelse i livets skole. Han har lært, at det primære for et menneske er kroppen. Den krop, som lever, ånder og er i livet. Hans egen krop har altid befundet sig uden for de bokse, de fleste af os andre lever i. Med en tro på stjernerne og deres velvilje har han kastet sig hovedkulds ud i nye eventyr – men han har dog husket faderens råd:

”Tag aldrig beslutninger om natten, hvor du kun er hoved og tanke. Det rigtige valg tages stående i en solopgang med græs mellem tæerne.”